Este blog nace con la intención de compartir con todos/as vosotros/as nuestras experiencias y vivencias en Ghana. Nace con la misma ilusión que afrontamos nosotros nuestro viaje a África. Y además queremos que sea un punto de encuentro entre nosotros y vosotros/as, en dónde os contemos y nos contéis. Esperamos que en estos dos meses podamos ilusionaros y, al igual que nosotros, podáis llevar a África en la mirada.

Denne blog er oprettet med det formål at dele vores oplevelser i Ghana med jer. Den oprettes med stor illusion nu da vi står over for vores tur til Afrika. Vi vil ønske at dette kan blive et ”mødested” mellem os og jer, hvor vi fortæller, og I kan deltage. Vi håber, at vi i disse to måneder kan give jer de samme forhåbninger, som vi har, og at I vil vende Blikket mod Afrika.

jueves, 4 de noviembre de 2010

Ups, lastbilen knækkede...


I Afrika tænker man ikke så meget over, hvad der er bæredygtigt. Hvad man kan tjene i dag, er det vigtigste, og i morgen tænker man det samme igen. Planer er aldrig langtidsholdbare, og kan man snyde en kunde i dag, gør man det. Samme kunde kommer selvfølgelig ikke tilbage for at købe i selvsamme butik, men ejeren fik da tjent lidt ekstra håndører dén dag uden at tænke på, at det ville være bedre at give god kundeservice og have en fast kunde. Det samme sker gang på gang. Billedet af lastbilen er et godt eksempel. Hvis en afrikaner ejer en lastbil kan han tjene penge på at transportere. Hvis han læsser forsvarligt efter lastbilens kapacitet vil han kun tjene på dén mængde, der kan læsses. Derfor bliver lasbiler (og egentlig alle former for transportmidler) overlæsset til bristepunktet, for at tjene hurtige penge nu og her. Problemet er jo bare, når hjulakslen knækker under vægten, og så er det slut med at tjene hurtige penge. Små afrikanske hoveder forstår slet ikke, at det ville være bedre at respektere lastbilens max kapacitet, og dermed også forlænge lastbilens levetid og ejerens indkomst. For vi andre lyder det som den mest logiske fremgang, men logik er aldrig nået til Afrika, og så længe de næsten foretrækker at forblive mere eller mindre ignorante, ankommer logikken nok heller ikke i den nærmeste fremtid.

Lastbilen på billedet er forresten slet ikke en lastbil, men en minibus læsset til bristepunktet indeni, og den udvendige bagage taler for sig selv...

2 comentarios:

  1. el padre del capitan8 de noviembre de 2010, 20:15

    hola chicos, hace días que no se nada de vosotros, espero que sigáis bien. Empieza a hacer frío y en cuestión de días nos preparamos para la temporada se esqui, Paco acuérdate que este año le enseñamos al capitán y a Mads a " palillear " como hay Dios. Cuidaros mucho y hasta pronto. Agur.

    ResponderEliminar
  2. Eso está hecho majete!! No veas las ganas que tengo de "palillear" un rato... llevo un par de años sin ello y no veas el mono que teeeeengooo.. Un abrazo grande!!

    ResponderEliminar